joi, 12 iunie 2014

Fericirea aduce succesul – nu invers!


Daca vrei sa cresti in viata profesionala, in cea spirituala sau relationala, ori materiala rtebuie sa stii ca fericirea trebuie sa fie in tine inainte de a ajunge ceea ce iti doresti sa fi si sa ajungi unde iti doresti sa ajungi.

Iata un articol interesant care vorbeste despre un lucru extrem de important si care trebuie neaparat inteles. 

Întreaga educaţie occidentală, şi nu numai, dezvoltă în minţile oamenilor o eroare colosală. Majoritatea oamenilor ajung să fie convinşi de faptul că dacă au succes într-un domeniu sau altul vor fi şi fericiţi. Dacă înveţi bine ajungi la o facultate bună, dacă ajungi la o facultate bună, poţi să obţii apoi un loc de muncă bun. Dacă ai un loc de muncă bun ai şanse mari să găseşti relaţia cea mai bună şi intr-un final să fii astfel fericit. 

Fericirea este dusă tot mai departe dincolo de linia orizontului. Aşa ceva este absurd şi neproductiv ca să nu spun că este o imensă prostie sau o imensă păcăleală. Ei condiţionează fericirea de îndeplinirea unor condiţii exterioare şi muncesc pe brînci ca să aibă succes, sperînd să fie şi fericiţi într-un final. Priviţi-i pe oamenii „de succes” – nici vorbă să fie fericiţi! Au înregistrat şi ei acolo un succes după luni şi ani de muncă şi au fost fericiţi o oră, apoi au revenit rapid la starea lor de frustrare, de stress, de nefericire cu un alt target pe care să-l atingă. O astfel de eroare este propagată astăzi în continuu, cu bună ştiinţă, prin toate sistemele educaţionale şi de informare.

Realitatea este exact invers. Dacă eşti fericit, ai succes! Dacă eşti fericit, munceşti mai bine! Dacă eşti fericit, gîndeşti mai profund! Fii mai întîi fericit şi apoi vei obţine si succesul dorit. Fii mereu fericit cu ceea ce ai şi nu condiţiona fericirea de ceea ce ai vrea să obţii. Fii fericit că eşti viu, că eşti sănătos, că ai prieteni. Oricine poate găsi cîteva motive bune pentru care să fie fericit. Dar cel mai bine este să ajungi să fii fericit fără un motiv anume. Fii plin de mulţumire. Nu trebuie să ai o relaţie bună cu un om anume pentru a fi fericit. Fii fericit şi vei avea numeroase relaţii de calitate! Găseşte-ţi calea să te trezeşti dimineaţa fericit, să fii fericit în timpul zilei, să adormi fericit seara şi vor apărea nenumărate succese în viaţa ta.


Apropos de asta !

Pregatesc pe sfarsitul saptamanii viitoare la Cluj o conferinta motivationala pentru femei cu aceasta tema cu Ursula Sandner, psihoterapeut si life coach. 

Te invit si pe tine !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu