joi, 20 noiembrie 2014

Nu permite nimanui

Imi plac oamenii de calitate, intelepti, dinamici care ajuta cu sfaturile si inteligenta lor pe altii. 

Multi dintre acestia au un impact major in vietile altora, influentandu-i in bine. Asta suna teribil de bine pentru mine. Este momentul acela in care toate prejudecatile si simtamintele negative, toxice nu au acces nici macar in jurul meu. Si asta daca se repeta, devine un obicei, devine o fortareata, nu doar o emotie pozitiva temporara. Asadar e bine sa stii ca ai nevoie de antrenament pentru a reusi sa schimbi in bine ceea ce te macina, ceea ce te blocheaza, ceea ce te doare.

O singura experienta pozitiva la un interval mare, nu face decat sa iti mareasca dezamagirea. Draga mea, dragul meu este nevoie de consecventa, de lupta, de antrenament zilnic in starea de bine, pozitiva. Si aceasta tu singur ti-o poti da. Cu cat conversezi si gasesti pacea cu tine insati, cu atat mai usor gasesti pacea cu orice care este in afara ta. 

Nu permite gandurilor, emotiilor sa te traga in zona lor facandu-te sa te simti mezerabil. Nu permite oamenilor sa te eticheteze. Trebuie sa te privesti asa cum vrei sa devii si cu putin efort vei reusi.

Buna si draga mea prietena din Timisoara, Ursula Sander, psihoterapeut, este omul care a crescut enorm in ultimii ani in ceea ce face. Life coaching, workshopuri pe teme diferite, conferinte, prin care da aripi oamenilor care au cazut la pamant. 

Ursula ne aminteste un adevar pe cat de simplu pe atat de puternic: Daca iti schimbi gandirea iti poti schimba viata.

Ea ne mai spune:
"Nu permite nimanui sa te faca sa ajungi sa-l urasti.
Relatiile toxice, relatiile in care ii permiti cuiva sa se poarte cu tine intr-un mod care te lezeaza, relatiile in care te simti nedreptatit, devalorizat, umilit, mintit, folosit, etc. sunt acelea care pot sa te faca sa simti ca urasti.
Ursula Sandner in Timisoara
Ura este un sentiment profund disfunctional si daunator pentru tine, pentru psihicul tau si pentru sanatatea ta fizica. In acelasi timp, ura este o traire umana normala care apare atunci cand simti ca un alt om iti incalca drepturile, personalitatea si te abuzeaza fizic sau psihic.

Nu are niciun sens sa accepti si sa stai intr-o astfel de relatie. Renunta si la ideea ca poate in timp celalalt se va schimba, ca poate se va intampla un miracol si isi va modifica atitudinea fata de tine. 

Acest lucru nu se prea intampla deoarece odata ce i-ai permis cuiva sa se raporteze la tine intr-o maniera lipsita de consideratie si de respect, va avea tendinta sa continue in acelasi fel.

Ce poti sa faci insa este sa te respecti si sa te pretuiesti pe tine suficient de mult, astfel incat sa-ti trasezi limite si granite clare, sa stii sa spui STOP si sa iesi din orice relatie care iti face rau, in mod repetat. 

Pe ceilalti nu-i putem schimba, insa fiecare dintre noi este responsabil de sine insusi, de viata sa si de relatiile pe care le accepta.

Foloseste-ti puterea interioara si iesi din orice relatie care nu te face sa te simti bine!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu