duminică, 11 august 2013

Nu astepta mila, fa-te respectat

Este normal sa te astepti, sa iti doresti ca cei care te-au ranit, respins, mintit, tradat, ignorat, etc sa isi ceara iertare de la tine, sa ii vezi ca regreta, ca au inima, ca sunt OAMENI.
 
Dar nu iti construi viitorul si viata pe asteptari ca acestea.
Vei trai din nou dezamagirea traind in trecut.
Mergi tot inainte. 
Ti se va face dreptate intr-o zi.
Vindeca-te iertand, vindeca-te crescand si dezvoltandu-te in domeniul in care poti face ceva special in viata, si lasa tot trecutul in urma.

Primul pas este ca tu sa iti faci tie bine, trecand peste tot fara sa iti plangi de mila. 
Esti mai tare decat crezi. 
Esti iubit/a, esti binecuvantat/a, esti roditor. Elibereaza aceste forte launtrice in afara ta.
 
Priveste in viitor cu credinta si fa ceva deosebit si frumos cu viata ta. Tot ce ai nevoie este pus de viata si de catre Dumnezeu in tine dar tu trebuie sa deschizi usa. 
Clanta este in mainile tale, este la tine, si pentru aceste lucruri. 
Deschide-te pentru un viitor si o nadejde. 
Nu sta la mila nimanui. Viata ta este in mainile tale, nu in mainile depresiei, nu in mainile trecutului, nu in mainile jignirii, asa ca nu te lasa dus in eroare.

Eu cred in tine, cred ca vei trece peste obstacole, cred ca vei reusi sa ierti si sa biruiesti tot intunerecul. Tu nu numai ca ai lumina, ci tu esti lumina. Tu nu ai sare doar, tu esti sarea si ai gust bun acum in prezent, nu sta in putoarea din trecut.

Nu astepta in zadar ca cineva sa vina sa te mangaie, intareste-te singur/a pana vine cavaleria. Nu cersi mila de la nimeni, nu astepta mila, ci fa-te RESPECTAT/A. 
Nu zic ca nu meriti mila. Nu zic asta. E foarte probabil ca meriti toata mila si iubirea si bunatatea din lume si din cer.  Sunt ok cu asta.
Dar vreau sa te invat sa te protejezi de si mai multa suferinta. 
Si suferinta asta apare din nou, cand nu ai asteptari realiste de la viata si oamenii te ranesc, deoarece asteptand mila esti vulnerabil/a.
 
Scumpul meu, scumpa mea: Ridica-te, inspira, zambeste si mergi mai departe. Sunt alaturi de tine. Dumnezeu este pentru tine si pentru viitorul tau.
Stiu ca poti, stiu ca vei rezista. Stiu ca nu vei da inapoi.
Imi era mila de tine, dar acum te respect!
Care dintre aceste pozitii iti plac? 

Doresti mila sau doresti respect in viata ta?

16 comentarii:

  1. La nivel de cuvinte pare usor. Insa atunci cand ai cazut acolo in lumea durerii si a suferintei, cand pare ca nu mai exista lumina si nici drum, cand simti ca prezentul te sufoca nu gasesti putere sa te ridici si sa mergi mai departe. Ramai in loc sperand ca va fi bine. Ca ceva se va schimba. Ca celalalt in cele din urma se va dovedi a fi asa cum ai crezut tu ca este si ca tot ce traiesti acum este doar o eroare a vietii, o umbra care va trece. In subconstientul tau stii ca te minti insa te agati dea ceasta farama de speranta. Si atunci, cum sa iti gasesti puterea sa te ridici si sa mergi mai departe? Ramai acolo, in locul acela care doare asteptand ca cineva sa vina sa iti stearga lacrimile, sa-ti mangaie sufletul. Stiu, asa fac oamenii slabi. Insa, nu toti suntem puternici :( .

    Frumoase texte. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alice. daca vrei sa vb cu cineva imi poti scrie un email.
      Nu astepta ca cineva sa faca ceva sa iti fie mai buna viata.
      Tu vei gasi resursele necesare pentru asta, si surpriza placuta va fi ca ele sunt in tine.
      Sunt de partea ta alaturi de tine si am deplina incredere in tine ca vei reusi.

      Ștergere
    2. Stimata doamna sau domnisoara:
      Sunt unele situatii in care nici un om nu poate sa ajute un alt om,oricit cealalalta ar incerca...In acel caz acel om care sufera profund este cercetat de Dumnezeu,singurul care mai poate ajuta.Eu am fost in aceiasi situatie.
      Asa ca va recomand cu caldura sa il cautati.Daca il veti cauta cu toata inima,il veti gasi.El nu a dezamagit niciodata.

      Ștergere
  2. V-as scrie dar nu stiu exact adresa de mail :) . Multumesc din suflet pentru atentie!

    RăspundețiȘtergere
  3. office [ @ ] viatainmainiletale. ro sau viatainmainiletale [ @ ] yahoo. com

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu astepta nimic de la nimeni.
    Astepti degeaba.
    Nu e nimeni pe lumea asta care sa vina si sa iti dea pe tava ce ai tu nevoie ca sa te simti implinit si multumit.
    Sursa nefericirii oamenilor in general o reprezinta asteptarile mari pe care le au de la cei din jur si asteptarile mici sau inexistente pe care le au de la PROPRIA PERSOANA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect spus mai ales ultima parte. Dar totul se poate schimba cand intelegem ce e bine si cum trebuie sa actionam.

      Ștergere
  5. Esti mai mult decit ceea ce gindesti si crezi despre TINE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta intotdeauna e asa.

      Mereu ne pedepsim singuri (alaturi de alti prieteni) ne ingradim pe noi insine intr-o cusca mica, murdara, dupa ce am suferit si am trecut prin esecuri si credem ca asa suntem destinati sa fim.

      Dar alea sunt minciuni care trebuiesc respinse.

      Cand le-am respins nu am vazut ca s-a intamplat nici un miracol.

      Dar miracolul este faptul in sine ca am decis sa cred ca sunt iubit, sunt acceptat, sunt asteptat, sunt de folos cuiva, toate aceste ganduri iubitoare m-au inundat si am pornit la treaba...asa am inceput si acest blog motivational...

      Ștergere
  6. Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule te contrazic un pic la asta: "Una dintre cele mai grave boli pe lumea asta este să nu însemni nimic pentru nimeni."
      - Eu cred ca boala grea este sa crezi ca nu insemni nimic pentru nimeni. De cele mai multe ori cand credem ca nu insemnam ne pacalim singuri, este un semn al inceputului de depresie nu un adevar.

      - Te rog nu crede asa ceva.

      - Insemni mult pentru Dumnezeu, pentru viata, pentru mine.

      - Pentru oameni ca tine scriu aici care pe moment sufera si stiu cum e pentru si eu am suferit atat de mult incat mi-am dorit sa mor dar lucrurile nu sunt in realitate cum le simtim pe moment.

      Nu te lasa, nu abandona nicidecum la tine si la credinta ca vei fi bine.

      Daca simti sa imi scrii, fa-o.

      Promit ca iti raspund.

      Ștergere
    2. "Fericirea ta nu depinde de altii, decat in masura in care viata ta este condusa de ei." Jim Rohn

      Ștergere
    3. Asta se intampla pentru ca se implineste Biblia.Cititi 2 Timotei 3 cu 1-5.

      Ștergere
  7. Ador articolele incurajoatoare si acesta este deosebit.
    Citind mai multe articole de pe acest blog m-am simtit incurajata sa scriu reflectiile de mai jos

    Cand am citit in Biblie despre porunci versetul ” Iar a doua, asemenea ei, este: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." (Mat.22:39) am realizat la un momendat ca eu nu ma iubesc nici pe mine si atunci cum sa il iubesc pe cel de langa mine? aici nu e vorba de infatuare, mandrie, ci pur si simplu de respectul ce ti-l datorezi pentru ca Dumnezeu te-a creat ca sa traiesti, sa creezi sa iubesti sa fi asemenea chipului Lui, ori el e un Creator plin de indrazneala, care iubeste creatia Sa. In schimb eu nici pe mine nu stiam sa ma iubesc. Eu cred ca mentalul nostru a suferit traume serioase de-alungul timpului in care am fost ostracizati ca nu suntem buni de nimic, ca nu putem, etc. si de aceea a trebuit la un momendat sa realizez ca eu sunt o fiinta creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si daca El ma iubeste si a avut incredere sa faca posibila venirea mea pe pamant are si in mine incredere.

    Atunci eu de ce sa nu incep sa iubesc incepand cu Cel ce m-a creat si sa am incredere in creatia lui Dumnezeu printre care sunt si eu? Aici nu e vorba de infatuare si mandrie e vorba de cei ce nu stiu sa se iubeasca si nu se respecta pe sine la nivelul de respect si bun simt. Din acest verset reiese ca e normal sa te iubesti ca pe creatia Lui ca sa sti sa il iubesti si pe cel de langa tine. Eu asa am putut sa ma ridic din subestimarea inoculata in timp de cei din jurul meu . Si acum cand cineva mai incearca sa ma subestimeze nu ma mai autodepreciez pentru ca stiu cine sunt : sunt creata de Dumnezeu, sunt dotata de El cu tot ce este nevoie ca sa pot "calatorii " pe acest pamant cu demnitate iubindu-L pe Dumnezeu, pe mine si pe aproapele meu, facand fata incercarilor vietii, si fiind invingatoare prin El.
    De altfel Domnul Isus ne-a spus: "V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea." (Ioan.16:33), iar apostolul Ioan ne spune:"pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra." (1Ioan.5:4)

    Deci a birui incercarile in lume prin credinta si iubirea fata deCreator si creatia Sa din care fac parte si eu, e o datorie legitima. Si inchei prin cateva versete care intaresc increderea noastra ca o pecete:"Pot totul in Hristos care ma intareste. (Filip.4:13) „Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” (1Cor.13:13)

    „ Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!
    Blandetea voastra sa fie cunoscuta de toti oamenii. Domnul este aproape.
    Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.
    Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus.” (Filipeni 4:4...7)


    https://www.youtube.com/watch?v=mzKiZX8Wybo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru comentariu.

      Este important sa folositi intotdeauna credinta in Dumnezeu in favoarea dumnevoastra si nu impotriva dvs.

      O zi minunata sa aveti.

      Ștergere
  8. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere