joi, 6 martie 2014

Intunerecul si lumina din noi

Cu cat te adancesti in depresie, pesimism, mandrie, ingrijoarare cu atat iti faci mai rau. Banuiesc ca de aici apar si bolile.

Multe din scrisorile, mesajele primite sunt de la oameni depresivi (recent si copii) sau care sufera temporar in diferite blocaje spirituale, emotionale, mentale. 

Am vazut ca mai mult decat a da un sfat, sau a face o rugaciune pentru ei, daca poti, este sa te apropii cu intelepciune si bunatate pentru a-i incuraja si ridica. 

Putina lumina interioara din partea noastra ii ajuta mult.


Imaginea asta se vrea a arata starea omului in diferite situatii emotionale pe care le are si in care traieste ori ca ii domina viata. Culoarea albastru-negru cica sunt cele mai autodistrugatoare situatii in care putem intra si sta. In mod normal stiam si noi astea dar parca intr-o grafica color de acest gen este mai clarificator.

Sunt oameni care stiu ca sunt intunecati inlauntrul lor, desi nu o arata, si chiar daca nu ii putem obliga sa ne asculte, ii putem face cu gesturi mici de afectiune, sa vada ca ne pasa de ei si ca le dorim binele si vindecarea oricat de intunecata e fiinta lor. 

Unii merg la biserica, zambesc, ne saluta politicosi dar in inima lor sufera. In viata lor este multa suferinta si dezastru. Trebuie sa-i ajutam. Trebuie sa ii ridicam. In scopul vietii noastre este inclusa si exprimarea calitatilor noastre asa ca in asemenea momente avem ocazia sa si ne dezvoltam si creste inspre maturizare. Cum o facem? Ajutand pe cei care nu se pot ajuta pe ei insisi.

Nu sunteti uneori scarbiti sa auziti oameni care vorbesc mereu despre Dumnezeu dar cand au ocazia sa ajute, mai degraba ii fac mai rau unui om care este deja jos de tot?

Tu poti da din ce ai, pentru ca ai. Daca in altii este intunerec, de unde sa dea? Stiati ca in Romania sunt peste 3,5 milioane de oameni afectati de depresie din care majoritatea sunt femei?

Daca suferi in tacere, in ascuns si esti pe cale sa clachezi sau cunosti pe cineva care este, sfatul meu este NU TE PREDA in mainile depresiei, a negativismului si a esecului.

Vorbeste cu cei din familia ta despre problema ta, preotul tau, cu pastorul cu un prieten. Nu te lasa.

Nici eu nu vreau sa te las.

Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva eu stau de vorba cu tine si daca vrei iti ofer consultanta gratuita, prin psiholog si alti voluntari ai proiectului "Viata in mainile tale". Asta daca esti din Cluj si nu iti permiti sa platesti un psiholog si nu au reusit in alt mod. 

Scrie-mi pe email. Te voi ajuta.

2 comentarii:

  1. Daca astazi e o zi grea pentru tine, sau treci printr-o perioada grea, si speranta aproape ca te-a parasit, daca nimeni nu e langa tine si ti-e greu, te rog, drag prieten, sa alergi la Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu.
    La El gasesti iertare, speranta, bucuria de a trai si fericire adevarata...
    El e singurul care ramane cand toate celelalte se duc. Si El iti va fi un prieten adevarat, cum niciun om nu iti poate fi. http://www.caleamantuirii.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Creştin Evanghelic tot repeţi nişte chestii de-a voastre ca pe bandă dar spune şi dumitale ceva concret şi pragmatic nu numai sentimental.

    RăspundețiȘtergere