duminică, 22 iunie 2014

Fiecare problema este un dar

Imi plac oamenii care ne provoaca la crestere, la maturizare, la a deveni mai buni in ceea ce credem legat rolul nostru in viata, la a descoperi darurile si valorile puse de Dumnezeu, parinti, dascali, prieteni, carti, in noi si de a lucra cu ele. 
Aseara la conferinta lui Ursula, printre altele, am inteles ca daca nu lucram cu ce e al nostru, cu talantii nostrii, pentru visurile noastre si pentru succesul nostru, vom lucra cu ce al altora, pentru ideile lor, pentru visurile lor si pentru succesul lor.


Asta nu este corect. Nu este fair. Asa ceva ne va duce la o viata goala si mereu neimplinita. Mereu vom fi in cautarea fericirii si nu vom stii si nu vom experimenta niciodata ca fericirea este deja in noi in timp ce ne indreptam catre ea. 

Tot ce ne este daruit, ne responsabilizeaza pe noi insine pentru ce este al nostru si nu pentru ce altcineva are sau a avut candva.

Fiecare problema este un dar.
Fara probleme, nu putem creste.
Auzim deseori preoti si pastori vorbind mult despre "lucratori in via Domnului". Eu am inteles acum mai mult despre asta. "Via Domnului" este in primul rand in tine. Lucreaz-o si iti va da roade din belsug. Si asta va influenta alte vieti in mod pozitiv.

Desigur ca ne putem inspira si invata multe lucruri din carti si din vietile oamenilor care au avut succes sau au esuat temporar in domeniul vietii lor dar asta este cu totul altceva.

Alina Ilioi a spus aseara la conferinta ceva care mi-a ramas puternic intiparit in minte si a ajutat cred intreaga audienta.

A zis ca atunci cand nu primim raspunsuri la situatiile noastre, la problemele cu care ne confruntam si nici chiar Dumnezeu nu ne raspunde, este pentru ca Viata doreste ca sa aflam raspunsul printr-o experienta extraordinara a interiorului nostru care ne ridica mult mai sus in viata decat daca am primii raspuns printr-o fraza bine pusa la punct sau o explicatie frumoasa.

Daca am avea intrebarea "de ce cutare?" si ar veni raspunsul simplu: "pentru ca de aia si de aia" atunci ar lipsi esenta si bogatia experientei din viata noastra. 

Ar lipsi lucrul real care ne aduce crestere, maturizare, intelepciune, caracter si o viziune mult mai larga si sanatoasa de viata. Atunci am avea doar un raspuns sec si gol care chiar daca ar fi adevarat, ne vaduveste de puterea si fericirea pe care le gasim atunci cand trecem biruitori, afland raspunsuri pentru noi insine -in noi insine- datorita experientei prin care trecem. 

Fiecare problema devine oportunitate de a creste iar CRESTEREA SI DEZVOLTAREA TA PERSONALA, SPIRITUALA, MATERIALA, ESTE RASPUNSUL PE CARE IL CAUTAI.

Am fost onorat sa fiu partener si sa sprijin un eveniment in care s-a dat valoare participantilor prin discursuri de calitate, de la oameni de calitate.

Cu ajutorul de Sus si cu sprijinul fanilor proiectului "Viata in mainile tale" voi pregati multe conferinte si evenimente unde voi avea invitati speakeri valorosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu