duminică, 15 iunie 2014

Puterea distructiva a nefericirii

Imi plac oamenii care prin hobby-ul lor sau natura lor profesionala aduc un plus de valoare altor oameni incurajandu-i si motivandu-i inspre bine, inspre crestere si dezvoltare personala. Este multa nevoie de asta.



In Romania exista atata nefericire si descurajare incat uneori se pare ca fiecare om are o viata stresanta si aproape depresiva. 

Chiar si cei care se pretind religiosi, prin credinta lor in Dumnezeu autentica, ar trebui sa aiba si sa aduca mai multa fericire, iubire, pace, curatie, frumusete interioara, celor din jurul lor. Din pacate multi dintre acestia sunt aceia care aduc mai multa toxicitate, ura, razbunare, rautate in viata lor si deseori o transmit si altora. Asta nu e bine deloc.

Romanii par nefericiti. Barbatii par nefericiti. Femeile par nefericite. Multi tineri par nefericiti. Multi batrani par nefericiti. 

Poporul roman pare un popor de oameni nefericiti. Dar asta nu trebuie sa fie asa. Asta se poate schimba.

Daca ma gandesc la cateva cazuri concrete vad clar cum nefericirea din viata unor oameni a adus atat rau in jurul lor.

Am vazut multe cazuri in viata mea, cum nefericirea altora a avut o influenta distructiva in viata lor si negativa in a mea.

Nefericirea barbatului aduce cu sine multe lucruri negative. Nefericirea mamei aduce depresie si stres copiilor. Nefericirea femeii umple casa cu tensiune si nemultumiri.

Studiile ne spun ca majoritatea infractiunilor, divorturilor si lucrurilor negative din societate se datoreaza in mod direct sau indirect, nefericirii oamenilor. 

Oamenii nu stiu si nu cred ca pot fi fericiti, chiar daca nu este totul in viata lor asa cum ar dori sa fie. Au fost educati ca fericirea este imposibila, si ca ea le este data de o relatie anume, de posesii materiale, financiare, pozitii, functii, idei religioase, etc. Aceasta mentalitate este gresita.

Astfel ca oamenii stau nefericiti pana obtin ceva iar apoi traiesc dezamagirea ca desi au in parte sau deplin ce si-au dorit, totusi nu sunt fericiti.

Am observat ca oamenii care asteapta sa le fie data fericirea, sunt oamenii cei mai nenorociti si nefericiti de pe Pamant. Acestia la randul lor, aduc influente distructive in relatiile lor, in familie, in comunitatea - sportiva, religioasa, culturala, politica, afaceri, etc, din care fac parte.

In general cei nefericiti se victimizeaza si, din pacate sufera mult. 

Daca esti nefericit trebuie sa stii ca asta este unul din motivele importante pentru care nu esti placut nimanui. Dar asta nu pentru ca nu ai valoare ci pentru ca oamenii se tem de nefericirea pe care o etalezi.

Intelege ca nu faci bine nimanui daca esti nefericit. Dimpotriva.

Tu singur iti faci viata un iad daca nu inveti sa fi fericit. Faci un iad si viata altora daca te lupti sa ramai nefericit. Nu esti creativ daca esti nefericit. Nici un angajator si nici o echipa nu doreste un coleg nefericit. Nu mai da vina pe nimeni pentru nefericirea ta.

Este adevarat ca unii factori externi din viata noastra contribuie si ne afecteaza temporar bucuria, fericirea sau ne influenteaza negativ, da asa este, dar asta nu trebuie sa ramana un mod de viata normal acceptat.

Te-ai mira daca nefericirea a fost factorul care ti-a limitat viata si nicidecum banii sau creativitatea? Multi oameni creativi si cu potential enorm au ramas blocati ani si ani de zile deoarece nu si-au administrat corect nefericirea lor interioara temporara
.

Sotul/sotia, mama, tata, copiii, nu se simt bine in compania unui om nefericit...multi te iubesc, multi te apreciaza, dar nimeni nu vrea sa rabde nefericirea lui propriie si a altuia.

Nu iti aduce nefericirea in casnicie, in noul loc de munca, in afaceri, in comunitatea unde ai decis sa apartii.

Ia-ti viata in mainile tale si incepe sa fi fericit. Cum? Pur si simplu. Incepe sa zambesti, incepe sa accepti viata si persoana ta asa cum este si incepe sa lucrezi la ea. Priveste-te cu ochii iubirii si ai frumusetii si pe ceilalti la fel, in ciuda lipsurilor ce le au. 

Esti o fiinta minunata creata in chipul lui Dumnezeu. Nu permite chipul depresiei si al esecului sa iti formeze viata. Tu ai un scop maret in viata. Cunoaste-te mai bine. Accepta-te asa cum esti si mergi mai departe.

Nu astepta sa fi fericit pentru ca intr-o zi vei avea ceva sau vei face ceva. Nu. Incepe chiar acum sa fi fericit cu tine insuti si cu tot ce viata ti-a daruit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu