vineri, 17 martie 2017

Siteul viata in mainile tale

Din pacate firma la care am avut in administrare mai multe siteuri si bloguri (inclusiv www.viatainmainiletale.ro) a fost hackuita rau de tot. 

Toate datele au disparut definitiv. La proiectele mai sensibile am avut backup local asa ca am scapat cu bine, sau, nu am avut pierderi la nivel de zeci de mii de euro ca si alte firme ci mult mai putin. Daca nu aveam salvate o parte din date, ultimii 5 ani de munca ar fi fost aruncati pe apa sambetei. 

Pacat ca li sa intamplat asa ceva. E dureros pentru ei, dar mai ales pentru toti care au pierdut zeci si sute de siteuri care erau ale clientilor lor.

Dar in mijlocul acestor lucruri grave am scris administratorului Namebox ca ii doresc sa treaca cu bine peste aceasta situatie extrem de dificila si sa salveze cat mai multe firme daca se mai poate. 

E greu sa scrii o incurajare unui om care ti-a "facut rau" sa spun asa dar eu cred ca e omeneste sa faci asa mai ales ca e un tanar antreprenor harnic si inteligent, gata sa ajute oricand, dar care a esuat foarte urat.

Firma tanara chiar nu merita asa ceva. Au ajutat multe alte firme mici sa creasca prin serviciile de calitate oferite la hosting, si ale servicii diverse. 

Promiteau mult, avand un standard ridicat in relatiile cu clientii.

Am articole, materiale, salvate in word, asa ca eu nu am pierdut totul, dar e vorba de munca de a reface totul de la zero acum cand am de lucru foarte mult altceva. 

Chiar incepusem o serie de intalniri de dezvoltare personala, cursuri si am inceput sa scriu articole despre asta.

Voi reveni in forta cu proiectul transformational ReStart care sa bucurat de apreciere. Va astept pe pagina Viata in mainile tale de pe Facebook si sa imi scrieti orice doriti.

Daca doresti sa tin conferinta ReStart in orasul tau si sa fii parte al acestui proiect, scrie-mi pe Facebook sau la viatainmainiletale@yahoo.com sa iti dau detalii. 

Multumesc. 



marți, 4 august 2015

Esti inca copil sau om matur?

Fiecare om are in interiorul sau starea eu-lui de copil si starea eu-lui de adult.
Starea eu-lui de copil este naturala, cu totii am fost copii, insa este necesar sa devenim adulti, sa ne cultivam si sa crestem in interiorul nostru adultul care sa ne sustina sa ne traim viata constient si asumat.
Sunt multi oameni care ating maturitatea din punct de vedere biologic, insa la nivel psihic continua sa gandeasca, sa simta si sa se comporte ca niste copii. Acest lucru are si aspectele sale pozitive uneori, insa per ansamblu, o gandire de tip adult este cea care ne ajuta sa trecem prin viata constienti de sine.

In starea eu-lui de copil:

- reactionam in loc sa actionam (adica ne enervam usor)
- avem tendinta sa fim pasivi                            
- asteptam lucrurile sa ni se intample, in loc sa actionam ca sa le facem sa se intample
- plasam responsabilitatea asupra vietii noastre in exteriorul nostru
- avem emotii si stari pe care nu le intelegem si ca atare nu putem sa le gestionam (nu avem inteligenta emotionala)
- actionam pe baza pe impuls si nu in urma gandirii rationale
Ursula Sandner 
- ne gasim scuze si justificari
- avem tendinta sa ne victimizam
- utilizam santajul emotional sau manipularea

In starea eu-lui de adult:

- avem capacitatea de a ne observa gandurile si comportamentele si ca atare putem sa alegem cum actionam in diferite conjuncturi de viata
- suntem proactivi, ne autodeterminam viata, avem scopuri, obiective si idealuri
- intelegem ca suntem responsabili de existenta noastra pe de-a-ntregul, astfel ca suntem proactivi
- ne asumam responsabilitatea vietii noastre si nu cautam vinovati in exterior
- ne dezvoltam inteligenta emotionala (ne cunoastem si ne gestionam emotiile si intelegem si emotiile altora)
- avem autocontrol, gandim inainte de a spune sau face ceva
- nu cautam scuze sau justificari, ci ne asumam responsabilitatea faptelor noastre
- suntem constienti ca nu suntem victime niciodata, ci ca noi alegem cum sa percepem ceea ce ni se intampla si ne asumam responsabilitatea
- comunicam cu alte persoane si ne atingem obiectivele intr-o maniera asertiva, rationala si non-emotionala.

Un adult are emotii, insa le stapaneste, nu este sclavul emotiilor sale asa cum este un copil.

Cultiva-ti starea de adult daca iti doresti o viata echilibrata, constienta si in care sa-ti atingi obiectivele pe care ti le doresti.


Ursula Sandner
http://www.ursula-sandner.com/


luni, 20 iulie 2015

O viata extraordinara

Actorul care a invins saracia si a inspirat milioane. 

Eroul creat de el in 3 zile a devenit un fenomen mondial. Numele lui este Sylvester Stallone - unul dintre cei mai mari si faimosi din superstarurile americane de film. 
Acum multa vreme, Stallone era un actor la inceput de drum, necunoscut si departe de a fi faimos. La un moment dat, era atat de falit incat a furat bijuteriile sotiei lui si le-a vandut. Dar asta nu e totul, situatia s-a inrautatit si a ramas fara casa. Da, a dormit intr-o statie de autobuz in New York timp de 3 zile, pentru ca nu avea bani de chirie sau mancare. Cel mai negru moment a venit atunci cand a incercat sa-si vanda cainele in fata unui magazin, oricarui strain pe care l-ar fi intalnit. Nu mai avea bani sa isi hraneasca prietenul. L-a vandut pentru doar 25$. El spune ca a plecat de acolo in lacrimi.
Doua saptamani mai tarziu, a vazut un meci de box intre Mohammed Ali si Chuck Wepner, si acel meci l-a inspirat sa scrie scenariul pentru filmul sau legendar ROCKY. Scenariul a fost scris in 20 de ore! A incercat sa il vanda unui studio, si a primit o oferta de 125.000$. Dar avea O SINGURA CONDITIE: vroia sa fie PERSONAJUL PRINCIPAL al filmului, Rocky. Dar studioul a spus NU! Ei vroiau un actor FAIMOS!

Au spus ca "arata si vorbeste ciudat", asa ca a refuzat oferta. Apoi i-au oferit 350.000$ de dolari, si iarasi a refuzat. Ei vroiau filmul, dar NU PE EL. El a spus NU, el trebuia sa fie IN ACEL FILM. La putin timp dupa, studioul a acceptat, dar i-au oferit doar 35.000$ pe scenariu, cu el in rolul principal. 

Iar restul, cum se spune, e istorie. Filmul a castigat 3 premii Oscar, in urma a 10 nominalizari, inclusiv una pentru CEL MAI BUN ACTOR intr-un rol principal! A fost chiar indus in Registrul National de Film American ca unul dintre cele mai bune filme din istorie!

Stiti care a fost primul lucru care l-a cumparat cu cei 35.000$? CAINELE PE CARE L-A VANDUT! Da, Stallone isi iubea cainele asa mult incat a stat in fata magazinului unde l-a vandut timp de 3 zile, asteptandu-l pe acel om. Si in a 3a zi, a vazut omul si cainele. Stallone i-a explicat de ce vanduse cainele, si l-a implorat sa i-l dea inapoi. Omul a refuzat. I-a oferit apoi 100$ si omul a refuzat. I-a oferit 500$ si 1000$ si tot a fost refuzat. In cele din urma, Stallone a platit 15000$ pentru cainele care il vanduse cu doar 25$! Si in final si-a recuperat prietenul. Ce pasiune.

Si astazi, acelasi Stallone care a dormit pe strada si si-a vandut cainele pentru ca nu isi permitea sa-l mai hraneasca e unul dintre cei mai mari actori de pe pamant si a trait ce a visat si a visat ce a trait!

A fi falit e RAU. Foarte RAU. Ai avut vreodata un vis? Un vis minunat? Dar ai fost prea sarac pentru a-l realiza? Prea mic pentru a-l realiza? Prea nesemnificativ pentru a-ti atinge scopul? Toti am fost acolo la un moment dat!

Viata e grea. Si uneori cei din jurul nostru nu au bunavointa sa ne debaraseze de greutatile pe care fie ignoranti, fie incostienti, fie nu avem incotro, le purtam.

Oportunitatile vor trece pe langa tine, pentru simplul fapt ca esti considerat UN NIMENI. Visul tau nu are valoare pentru cei care nu il vad, nu il percep sau nu le pasa pur si simplu.

Uni oamenii iti vor vrea ideile, serviciile, dar nu te vor PE TINE! Traim intr-o lume care este foarte dura uneori. 
Daca nu esti deja faimos, sau bogat, sau n-ai pile, va fi greu. Ti se vor inchide usi. daca ai fi fost, ti s-ar fi deschis imediat. Asta ne doare uneori.
Oameni iti vor fura gloria si iti vor distruge sperantele. Vei impinge sa razbesti, si te vei chinui, si NU SE VA INTAMPLA NIMIC. Si apoi pana si sperantele iti vor fi naruite! Vei fi falit. Absolut falit. 
Vei face tot felul de lucruri pentru a supravietui. Nu iti vei putea permite mancare. Nu poti plati chiria. Nu poti achita cheltuielile. Si da, e posibil sa ajungi pe strazi. Se intampla mai des decat vrem sa ne gandim.
DAR NU LASA ASTA SA-TI DISTRUGA VISURILE, NICIODATA! Orice ti s-ar intampla, viseaza in continuare, crede in continuare, lupta in continuare. Chiar si atunci cand ei iti distrug orice speranta, viseaza in continuare. Chiar si cand te refuza, viseaza in continuare. Chiar si atunci cand iti distrug orice sansa, viseaza si lupta in continuare. 
Poti tu fiind atat de jos, sa ajungi nu doar sus, ci sa ridici si sa inspiri generatia ta? Desigur. Nu este usor, nu este greu. Este posibil.
NIMENI NU STIE DE CE ESTI CAPABIL, IN AFARA DE TINE! Oamenii te vor judeca dupa CUM ARATI si CE AI SI CE ISTORIE AI AVUT. Oamenii te judeca dupa drumul parcurs nu dupa ce vrei sa parcurgi. Dar te rog, lupta! Lupta pentru locul tau in istorie! 
Lupta pentru gloria ta! Ea vine. Vine. Cu sunete de trambita. Cu aplauzele ingerilor calare pe aripile vantului, luminate de razele soarelui. Gloria ta este pentru ridicarea altora. Asa ca nu renunta niciodata! Nu trebuie sa traiesti relaxat atat timp cat viata ta nu si-a atins potentialul.
Chiar daca trebuie sa-ti vinzi toate hainele si sa dormi cu cainii pe strada, e OK! Cata vreme esti in viata, povestea nu s-a terminat! Crede-ma! vei merge mai departe pentru trebuie sa ajungi acolo unde trebuie sa fii. Multe vieti asteapta insetate o inspiratie, un imbold, o motivatie, iar tu ai acel lucru pentru ei. 
"Daca rezisti la greu, meriti binele." spune un intelept proverb.
Lupta in continuare. Pastreaza-ti visurile si speranta. Gandeste maret! 
Preluat si adaptat de Lica Nemes dupa 
Andrei Laslau (https://www.facebook.com/drlaslauandrei/posts/873341759414660)



"Stiam ca voi trece prin rusinea de a auzi toate glumele facute pe seama mea. Sotia m-a implorat sa nu fac filmul si de aia am si scris o replica in scenariu: <<Prefer sa fac ceva ce iubesc enorm de mult si apoi sa imi para rau decat sa regret ca nu am facut ceva ce iubesc>>" - Stallone despre Rocky Balboa, 2006.


A fost casatorit de trei ori, cu Sasha Czack cu care are doi copii, cu Brigitte Nielsen, de care divorteaza in 1987. In 1997 s-a casatorit cu Jennifer Flavin cu care are trei copii.

In urma cu cativa ani anunta ca se retrage din actorie, insa la peste 67 de ani Sly Stallone este mai activ ca niciodata, lansand seria The Expendables.


Dupa tragedia pierderii fiului sau, Stallone si-a gasit sensul si pacea in credinta crestina. Inspirat si sprijinit de Chuck Norris si alti prieteni evanghelici din SUA, a reusit sa mearga mai departe.









Sursa foto: http://procinema.ro/foto/stallone/50709#image

luni, 6 iulie 2015

Apropo de pasiune

In cartea "Leadership de aur" John Maxwell spune ceva interesant, de care, iata, e usor sa iti amintesti chiar daca a trecut ceva timp de cand ai citit-o.

E prea frumos ca sa nu public asa ceva si e in contextul articolului precedent.

"Ce ii trebuie unui lider (om) pentru a avea succes? Pasiune. Pasiunea este foarte importanta. Ea separa extraordinarul de banal. Cand ma gandesc la cariera mea, imi dau seama ca pasiunea mi-a permis sa fac urmatoarele:
- Sa cred in lucruri pe care nu le-as fi crezut.
- Sa simt lucruri pe care nu le-as fi simtit.
- Sa incerc lucruri pe care nu le-am incercat.
- Sa realizez lucruri pe care nu le-am realizat.
- Sa cunosc oameni pe care nu i-as fi cunoscut.
- Sa motivez oameni pe care nu i-as fi motivat.
- Sa conduc oameni pe care nu i-as fi condus....In toti anii in care am observat oamenii nu am intalnit nici o persoana care sa isi fi atins potentialul fara sa fi avut pasiune"

"Pasiunea separa extraordinarul de banal"...imi place cum suna. 

Asta inseamna ca pasiunea genereaza energii si experiente pe care nu le poti avea decat in acest mod. Gandind, simtind, vorbind, actionand, traind, muncind, cu pasiune. 

Tot ce lipseste cuiva in viata este din cauza ca ii lipseste pasiunea. Multe lucruri ne-au ocolit si multe am pierdut din aceeasi cauza. A lipsit pasiunea.

Inapoi la pasiune dragii mei!

sâmbătă, 4 iulie 2015

Puterea si fericirea vine din pasiune

Momentele in care m-am simtit mereu plin de energie, fericit, entuziasmat, au fost acelea in care am facut ceea ce iubesc sa fac. Am vazut asta la fiecare om de succes. Sa continui sa faci ce iubesti, sa pui foc in acel lucru, iti da energie si sentimentul de implinire creste. 

De aceea se spune ca la fel de importanta in viata este calatoria catre succes si fericire ca si destinatia in sine. Nu poti ajunge stresat si nefericit, la fericire. Sunt lectii pe care le invatam zi de zi si asta trebuie sa ne ajute, nu sa ne blocheze.

De cele mai multe ori, plictiseala, oboseala, dezamagirea, frustrarea, sunt consecinte ale activitatilor pe care le facem fara pasiune. Lipsiti de bucurie. Lipsiti de viziune. Lipsiti de altruism. Lipsiti de curaj. Toate aceste lipsuri isi aduc roadele intr-o zi, roade care sunt lipsite de substanta, de miez. Stari de goliciune, neimplinire si non sens. Sentimentul de abandon nu e departe de acestea. 

Lipsa puterii de a spera, de a iubi si de a lupta pentru ceea ce visai candva sa fii si sa ai vine din abandonul tau de a face cu pasiune, cu credinta, cu iubire ceea ce viata si Dumnezeu a pus in tine sa faci. 

Eu am experimentat ambele pozitii si chiar acum sunt intr-o "reglare" a acelui ciclu care armonizeaza toate lucrurile si ma ajuta sa imi fac calatoria extraordinara. 

Iubesc cu pasiune sa ajut oamenii. Recent am incheiat cu succes un capitol extrem de dureros pentru o familie din Gilau, care  era pe punctul sa isi piarda casa cu etaj, gradina mare, curte si totul, ca urmare a unei greseli facute de capul familiei, semi-analfabet, atunci cand a semnat un contract de vanzare-cumparare in loc de contract de imprumut, si s-a trezit peste noapte ca "si-a vandut" casa. Familia era victima unei inselaciuni.

Am deschis mai multe procese. Pur si simplu. 

In ultimii doi ani si jumatate am trecut prin iad cu acest caz. Totul parea pierdut. Peste tot unde am fost sa ajut acest caz, am vazut coruptie, indiferenta, pasivitate. Atata respingere si prostie din partea institutiilor statului roman, aduce cu siguranta dorinta de a renunta. 

Am renuntat in mine insumi la acest caz de 20 de ori pe zi, dar ceva totusi m-a tinut. 

Ceva imi dadea putere din nou, sa continui. Eu cred ca este pasiunea pentru a ajuta, pentru a vedea pe cineva ca se ridica din nou, ca i se schimba viata in bine. 

O familie compusa din peste 15 membri care este pe cale sa ajunga pe drumuri deoarece nu are absolut nici macar o singura sansa, este un factor motivator daca iti pasa de ce se intampla in jurul tau. 

Nu o spun pentru a ma evidentia, dar chiar am ajuns sa cheltui pentru acest caz, sume importante din banii familiei mele si am luat chiar imprumut sume importante pentru a sprijini acest caz dificil, pana la capat. Nu am facut nimic iresponsabil, dar am facut ceva nascut din pasiune. Am investit in cazul asta. Sursa puterii mele zilnice era pasiunea si credinta ca vom reusi, ca am reusit sa infruntam raul fara frica.

Poate si faptul ca tipul care l-a inselat pe acest om, a mai facut-o cu altii si am auzit ca o femeie de pe str Horea chiar s-a sinucis, dupa ce si ea a fost inselata si a pierdut totul, mi-a crescut determinarea. De cand ma stiu, ma simteam incantat sa fiu "justitiar" in anumite situatii. Sa contribui la a aduce dreptatea in viata cuiva e o placere si bucurie pentru mine.

Cu resurse financiare limitate, dar mai ales cu pasiune am reusit sa intoarcem lucrurile de la "total pierdut" la aproape "total castigat". Mai avem putin si totul se finalizeaza cu bine.

A fost extrem de greu pentru mine deoarece pe langa asta am mai avut inca 1001 chestii de rezolvat, jobul, proiecte stagnate de relansat, inimi de imbarbatat, vizite de facut, copii de crescut.

Am inteles mult mai bine acum de ce au reusit cei care au reusit. De ce sunt fericiti cei ce sunt fericiti. De ce au putere, energie, viata, altii iar unii sunt deprimati, tristi, nefericiti, mereu neimpliniti, dezamagiti de viata.

Succesul, energia, fericirea fiecarui om, star TV, sportiv, sau din diferite domenii ale vietii, a fost si este pentru ca ei au facut cu pasiune lucrurile. Si cand depui eforturi mari ceva iti da totusi energie. Pasiunea asta le-a dat putere sa ajunga la destinatie.

Ei fac lucruri care sunt mai presus de ei insisi, dincolo de propriul ego, de propriul interes si fac ceea ce iubesc sa faca, iar acest ciclu le da energie, viata, implinire, succes, iar obstacolele care apar, sunt doar dovezi si motive ca ei trebuie sa continue calatoria.

Ce ai face zi de zi si daca nu ai fi platit sa faci? Care este pasiunea ta? Faci cu placere ceea ce faci acum? Iubesti ce faci si faci ce iubesti? Iti este viata guvernata de curaj, altruism, creativitate sau de frica si limitare? 

Poti renunta la ce faci acum pentru a-ti schimba viata? Sau ai uitat ca ce faci tu acum era pasiunea si bucuria ta maxima candva? Ai uitat? 

Cand te simti obosit si fara sens, descurajat si dezamagit, nu uita ca raspunsul la lipsa unei vieti fericite si cu sens, se afla probabil in lipsa de pasiune cu care gandesti, simti si faci lucrurile de zi cu zi, in relatii, in cariera, in credinta sau in alte aspecte ale vietii.

joi, 2 iulie 2015

Investiție 650.000 de dolari pentru 3 ore

Warren Buffet 
Imi plac bogații mai în vârstă, și experimentați, care îi invață pe cei mai tineri că viața este cu mult mai mult decât a știi că ești bogat și îi face să înțeleagă că pot găsi alte valori, trăind la o altă intensitate viața și cu un spirit de mulțumire și recunoștință pentru oamenii cu adevărat de valoare din viața lor.

Putem învăța multe lucruri folositoare de la cei care știu bine ce anume să prețuiască în viață chiar dacă dețin miliarde de dolari. 


Astfel realizam și faptul că am pierdut multe ocazii în viață de a acorda timp și atenția cuvenită unor persoane valoroase sau am tratat superficial o posibilă relație puternică. Oricum, nu e niciodată târziu să învățăm.

Am găsit un articol deosebit de educativ care ne spune multe.

De multe ori, un prânz nu se rezumă doar la mâncare, ci reuşeşte să creeze legături sociale greu de stabilit în alte condiţii. 

Pentru oamenii de afaceri, întâlnirile la restaurant reprezintă o provocare şi o oportunitate în acelaşi timp, un moment în care pot obţine noi contracte sau parteneri de business.

Chiar dacă preţul unei mese alături de unul dintre miliardarii lumii este foarte piperat, acesta se justifică în totalitate.

Ce decizie a luat un antreprenor după ce a plătit 650.000 de dolari pentru a lua masa cu unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii?

Pe de o parte, se strânge o sumă frumoasă în scopuri caritabile şi pe de altă parte, cel care plăteşte banii are parte de prânzul vieţii lui.

Warren Buffett organizează un "prânz al puterii" încă din anul 2000, prin intermediul GLIDE, fundaţia sa menită să combată sărăcia şi marginalizarea socială, scrie Business Insider.

Cel care oferă mai mult poate aduce până la şapte oameni la masă, pentru a se bucura de bucate alături de un împătimit al fripturilor de vită, magnatul Warren Buffett, în restaurantul Smith & Wollensky din Manhattan.

În 2007, Mohnish Pabrai, un managing partner al companiei Pabrai Investments şi Guy Spier, autorul cărţii "The Education of a Value Investor" şi totodată managerul Aquamarine Capital, au plătit 650.000 dolari pentru a merge la restaurant cu Warren Buffett.

"Am considerat că un prânz cu Buffett ar fi o modalitate excelentă de a dona nişte bani, dar şi cea mai bună lecţie de capitalism - o şansă de a învăţa câte ceva de la Oracolul din Omaha", a declarat Spier pentru Time.

A meritat fiecare bănuţ, a concluzionat Spier. Acesta s-a folosit de prânz pentru a afla cum abordează mentorul său viaţa în sine.

"Întâlnirea cu el mi-a permis să văd lumea prin ochii lui", a declarat Spier. După ce s-a întâlnit cu Buffett, Spier şi-a schimbat stilul de viaţă în două direcţii: prima s-a referit la cercul său social şi a doua la locul în care stă.

"Prânzul cu Buffett m-a făcut să văd că am subestimat beneficiile situaţiei în care m-aş afla alături de oameni mai inteligenţi decât mine, care mă pot ajuta să devin mai bun", a scris Spier într-un articol pentru MarketWatch.

După ce a luat masa cu Buffett, Spier s-a înconjurat de "donatori", nu de "cei care preferă să primească, decât să ofere". "Pe măsură ce m-am distanţat de unii dintre partenerii de business, am descoperit că am avut întotdeauna oameni buni în jurul meu, dar nu i-am luat în seamă.

O altă lecţie pe care am deprins-o de la Warren Buffett a fost deprinderea distincţiei între deciziile luate în funcţie de evaluarea "interioară şi exterioară": Iei decizii în funcţie de ceea ce crezi cu adevărat sau eşti motivat de ceea ce cred alţii despre tine?"

"Acest lucru m-a făcut să mă mut din New York la Zurich". 

Chiar dacă suma de 650.000 dolari pentru o masă cu Buffett poate părea uriaşă, Spier spune că a fost un preţ de chilipir. 

Preţul unui prânz cu Buffett a crescut în ultimii ani şi la un an după ce Spier a luat masa cu investitorul legendar, masa la restaurant a ajuns să coste 2,1 milioane dolari. În 2015, prânzul cu Buffett a ajuns să coste 2,35 milioane dolari şi banii i-a dat un antreprenor chinez.

"A fost un chilipir", a spus Spier. "Mai ales că Warren Buffett a venit la restaurantul Smith and Wollensky din New York într-o formă de invidiat, foarte angajat în discuţie şi timp de 3,5 ore a răspuns la toate întrebările noastre".

miercuri, 24 iunie 2015

Acceptare de sine sanatoasa

Sa te accepti asa cum esti in acest moment nu inseamna sa-ti iubesti viciile, grasimea, dezechilibrele emotionale, lenea, pasivitatea sau conjunctura de viata actuala.
Sa te accepti asa cum esti in acest moment inseamna ca nu te mai minti, nu te mai autoiluzionezi ca esti bine ci ca preiei controlul asupra vietii tale. Inseamna sa te evaluezi corect, sa accepti situatia asa cum este ea acum si pornind de la aceasta realitate sa incepi sa faci schimbarile pe care le doresti.
Da, accepta ca esti gras, ca bei alcool in exces, ca emotiile tale sunt haotice, ca nu intotdeauna ai luat cele mai bune decizii si ca ai ajuns in acest punct din motive stiute doar de tine. 
Acum este timpul sa te privesti exact asa cum esti acum, sa spui STOP si sa cauti solutiile ca sa depasesti orice situatie care nu-ti convine.
In loc sa-ti plangi de mila sau sa te minti ca lucrurile nu stau chiar asa, mai bine te mobilizezi, cauti solutiile si actionezi.
De putut poti cu siguranta, totul este sa vrei cu adevarat!
Ah, si sa nu-mi spui ca "este usor in teorie, mai greu cu practica" ca nu faci decat sa te plangi si sa-ti justifici in continuare comoditatea si pasivitatea. 
Este viata ta, lupta pentru ea!
Ursula Sandner