joi, 13 noiembrie 2014

Scrisoare de la fiul meu


Mersi tati ca esti langa mine mereu si ca ma incurajezi in tot ce fac, ca ma iubesti si cel mai mult ca esti cel mai bun prieten al meu. 
Mereu regret ca nu am putut (am avut un blocaj mental in privinta asta) sa iti zic lucrurile astea in fata, dar sa stii ca esti cel mai bun om din lume, si in ochii mei nimeni nu poate fi mai bun ca tine, pentru mine tu esti campionul, esti campionul meu pe care nimeni nu o sa il invinga. 

Eu cu Eli acum 4 ani. 
Ma gandesc la cate am suferit impreuna, si prin cate am trecut impreuna, si prin cate ai trecut si tu, si tot ce pot sa iti zic ii ca fara tine nu puteam ajunge unde sunt acum. 

Fara sprijinul tau, fara sfaturile si lucrurile bune pe care mi le-ai spus mereu. Is sigur ca stii ca iesirile mele aiurea si crizele de nervi erau doar pe baza frustrarilor si nemultumirilor mele, dar aseara am avut un vis in care am intalnit pe cineva si am promis ca visul asta o sa il stiu doar eu si El, si din vis mi-am dat seama ca nu exista in lumea asta un om pe care sa il iubesc atat de mult si sa simt din partea lui atat de multa iubire. 

Te iubesc mult de tot si imi cer iertare pentru momentele cand ti-am gresit si poate te-am facut sa crezi ca nu ai reusit sa ma cresti asa cum iti doreai, dar sa stii ca ai reusit. 

Ai modelat si faurit un om care va duce mai departe tot ce e bun din tine, si tot ce vei acumula pe parcurs in tine. 

Te iubesc din tot sufletul si mi dor de voi de lesin. Ne auzim maine. Te puuup


Ce frumos. Multumesc mult Eli. Aceste cuvinte sunt o adevarata rasplata pentru mine.
____________________________________________________________________________
Scrisoarea lui dovedeste ca exista o constructie in mintea si sufletul copiilor si al adolescentilor chiar si in situatiile dificile. Exact in acele momente cand noi credem ca nu ne inteleg, de fapt se intampla lucruri bune in background.

De multe ori se pare ca nu este nimic constructiv in relatie, ba dimpotriva, apar tensiuni si nesiguranta de ambele parti. Dar atunci cand parintii au multa rabdare si multa iubire se produce o "insamantare" a acestor lucruri in copii si chiar daca pe moment par rebeli si incapatanati sau neinteresati, acele seminte ale iubirii si intelepciunii vor creste in inima lor.

Ideea mea in special pentru parinti este urmatoarea: Nu va parasiti rabdarea, bunatatea si pasiunea cu care va cresteti copiii. In final veti fi rasplatiti.

2 comentarii: