joi, 2 iulie 2015

Investiție 650.000 de dolari pentru 3 ore

Warren Buffet 
Imi plac bogații mai în vârstă, și experimentați, care îi invață pe cei mai tineri că viața este cu mult mai mult decât a știi că ești bogat și îi face să înțeleagă că pot găsi alte valori, trăind la o altă intensitate viața și cu un spirit de mulțumire și recunoștință pentru oamenii cu adevărat de valoare din viața lor.

Putem învăța multe lucruri folositoare de la cei care știu bine ce anume să prețuiască în viață chiar dacă dețin miliarde de dolari. 


Astfel realizam și faptul că am pierdut multe ocazii în viață de a acorda timp și atenția cuvenită unor persoane valoroase sau am tratat superficial o posibilă relație puternică. Oricum, nu e niciodată târziu să învățăm.

Am găsit un articol deosebit de educativ care ne spune multe.

De multe ori, un prânz nu se rezumă doar la mâncare, ci reuşeşte să creeze legături sociale greu de stabilit în alte condiţii. 

Pentru oamenii de afaceri, întâlnirile la restaurant reprezintă o provocare şi o oportunitate în acelaşi timp, un moment în care pot obţine noi contracte sau parteneri de business.

Chiar dacă preţul unei mese alături de unul dintre miliardarii lumii este foarte piperat, acesta se justifică în totalitate.

Ce decizie a luat un antreprenor după ce a plătit 650.000 de dolari pentru a lua masa cu unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii?

Pe de o parte, se strânge o sumă frumoasă în scopuri caritabile şi pe de altă parte, cel care plăteşte banii are parte de prânzul vieţii lui.

Warren Buffett organizează un "prânz al puterii" încă din anul 2000, prin intermediul GLIDE, fundaţia sa menită să combată sărăcia şi marginalizarea socială, scrie Business Insider.

Cel care oferă mai mult poate aduce până la şapte oameni la masă, pentru a se bucura de bucate alături de un împătimit al fripturilor de vită, magnatul Warren Buffett, în restaurantul Smith & Wollensky din Manhattan.

În 2007, Mohnish Pabrai, un managing partner al companiei Pabrai Investments şi Guy Spier, autorul cărţii "The Education of a Value Investor" şi totodată managerul Aquamarine Capital, au plătit 650.000 dolari pentru a merge la restaurant cu Warren Buffett.

"Am considerat că un prânz cu Buffett ar fi o modalitate excelentă de a dona nişte bani, dar şi cea mai bună lecţie de capitalism - o şansă de a învăţa câte ceva de la Oracolul din Omaha", a declarat Spier pentru Time.

A meritat fiecare bănuţ, a concluzionat Spier. Acesta s-a folosit de prânz pentru a afla cum abordează mentorul său viaţa în sine.

"Întâlnirea cu el mi-a permis să văd lumea prin ochii lui", a declarat Spier. După ce s-a întâlnit cu Buffett, Spier şi-a schimbat stilul de viaţă în două direcţii: prima s-a referit la cercul său social şi a doua la locul în care stă.

"Prânzul cu Buffett m-a făcut să văd că am subestimat beneficiile situaţiei în care m-aş afla alături de oameni mai inteligenţi decât mine, care mă pot ajuta să devin mai bun", a scris Spier într-un articol pentru MarketWatch.

După ce a luat masa cu Buffett, Spier s-a înconjurat de "donatori", nu de "cei care preferă să primească, decât să ofere". "Pe măsură ce m-am distanţat de unii dintre partenerii de business, am descoperit că am avut întotdeauna oameni buni în jurul meu, dar nu i-am luat în seamă.

O altă lecţie pe care am deprins-o de la Warren Buffett a fost deprinderea distincţiei între deciziile luate în funcţie de evaluarea "interioară şi exterioară": Iei decizii în funcţie de ceea ce crezi cu adevărat sau eşti motivat de ceea ce cred alţii despre tine?"

"Acest lucru m-a făcut să mă mut din New York la Zurich". 

Chiar dacă suma de 650.000 dolari pentru o masă cu Buffett poate părea uriaşă, Spier spune că a fost un preţ de chilipir. 

Preţul unui prânz cu Buffett a crescut în ultimii ani şi la un an după ce Spier a luat masa cu investitorul legendar, masa la restaurant a ajuns să coste 2,1 milioane dolari. În 2015, prânzul cu Buffett a ajuns să coste 2,35 milioane dolari şi banii i-a dat un antreprenor chinez.

"A fost un chilipir", a spus Spier. "Mai ales că Warren Buffett a venit la restaurantul Smith and Wollensky din New York într-o formă de invidiat, foarte angajat în discuţie şi timp de 3,5 ore a răspuns la toate întrebările noastre".

6 comentarii:

  1. Wow foarte interesant acest articol. Am observat ca nu ai mai postat nimic in ultima vreme. Sper ca totul e in regula...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Bogdan. Lucrez pe mai multe proiecte dar acesta va devenii curand cel mai important.
      Am facut si noul site si incerc sa gasesc o varianta de a continua postarile. Aici si acolo sau numai acolo.

      Multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  2. Hello i am out here to spread this good news to the entire world on how i got my husband back.I was going crazy when my husband left me for another woman last month,But when i meet a friend that introduce me to prophet Okona the great messenger to the oracle that he serve,I narrated my problem to Prophet Okona about how my husband left me. He only said to me that i have come to the right place were i will be getting my heart desire without any side effect.He told me what i need to do,After it was been done,In the next 2 days,My husband called me on the phone and was saying sorry for living me before. I am so happy and overwhelmed that i have to tell this to the entire world how Prophet Okona help me grant my heart desire. If you need any kind of help contact Prophet Okona at the following email address: prophetokona@gmail.com or WhatsApp on +2348069032895 He also cast so many spell like,
    (1) If you want your ex back.
    (2) you don`t need a divorce in your marriage.
    (3) You want to be promoted in your office.
    (4) You want cure for deadly diseases
    (5) If you want a child.
    (6) You want to be rich.
    (7) You want to tie your husband & wife to be yours forever.
    (8) If you need financial assistance.
    (9) you want a wife/husband

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
    (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
    (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
    (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
    (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
    (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
    (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
    (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
    (8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
    (9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
    (10) Aveți nevoie de un loc de muncă
     ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895
    1) vrăji vrăji
    2) Vrăjile pierdute de dragoste
    3) Vrăjile de divorț
    4) Vrăjile căsătoriei
    5) Vraja de legare.
    6) vrăji de rupere
    7) Înlăturați un iubit trecut
    8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie
    9) doresc să-ți satisfacă iubitul
    Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere