joi, 12 decembrie 2013

Ce castigi daca renunti?

Ce castigi daca renunti la ceea ce stii bine ca esti chemat sa faci ? Nimic. 
Cine va face in locul tau ceea ce numai tu poti sa faci ? Nimeni. 
Cand vei ajunge pe muntele tau pe care numai tu poti sa ajungi daca renunti? Niciodata?

Asta esti tu? Nu.

Ai fost creat sa plangi pentru ca abia mai poti? Nu. 

Scopul tau suprem era sa ramai descurajat sau sa ajungi acolo unde iti doresti?

Nu uita pentru ce te-ai ridicat candva. Nu uita pentru ce ai iubit candva. Nu uita cat de mult credeai candva. Intoarce-te pe drumul tau. Accepta lucrurile prin care treci, ca fiind lectii de viata. Intelege sensul lor dincolo de aparente. Nu fi mediocru. Nu abandona nimic bun. 

Fii plin cu credinta nu cu religie chioara.

Imi amintesc de Iosif cand era in inchisoare pe nedrept. Dar el in cele mai grele momente ale sale, era cel mai aproape de implinirea visului sau. Intre suferinta si maretie a fost o distanta de aproximativ o ora. 

Nu exista plan B pentru el. Exista doar inca putina rabdare. Exista mai multa intelepciune. Mai multa maturizare. Mai multa dezvoltare personala. Si multe altele. Pentru ce toate astea? Pentru a putea administra cu succes responsabilitatile ce urmau in viata lui.

Cum ar fi fost ca toti eroii nostri, sau sfintii din trecut, oameni buni, cei tari sa fi renuntat la visul lor, la lupta lor, la sacrificiul lor, la capodoperele lor, la inventiile lor, la creativitatea lor doar pentru ca un timp le-a mers greu si foarte greu? 


Cred ca fiecare aspect al vietii de astazi ar fi fost mult mai sarac, mai urat si mai intunecat. Ei au imbogatit, au infrumusetat si luminat vietile noastre.

Lumea ar fi vrut sa ii opreasca. Raul ar fi vrut sa ii blocheze. 

Ratatii le-au spus ca oricat incearca nu pot face nimic. 

Egoistii si zgarcitii le-au spus ca nu ii pot ajuta cu nimic. Au prea multe camere, dar nu pentru cei ce dorm afara, au prea multi bani dar nu pentru orfani, au prea multa educatie dar nu pentru tiganii dintr-un sat indepartat. Au studii teologice si psihologice dar nu pentru folosul altora ci pentru avantajul lor.

Cei slabi le-au spus ca nu vor reusi. Dar ei nu i-au crezut. Stii de ce? Pentru ca stiau ca daca renunta nu castiga premiul alergarii lor. 

Ce castigi daca renunti? Putin confort "mincinos".
Castigi mentalitatea de invins, de lenes cu burta plina si mare care sta la caldura si confort in timp ce altii te asteapta sa le duci speranta, ajutor, iubire, afectiune, bunatate. Acest castig este de fapt pierderea ta. Cosmarul tau. 

Asa ca nu da inapoi. Nu renunta. 



"Iremediabila e numai greseala de a te lasa strivit."
Octavian Paler

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu