luni, 8 decembrie 2014

Sa tinem minte

Este bine sa tinem minte lucruri din trecut, dar nu pentru a uri sau a ne alimenta frustrarea si durerea, ci pentru a sti cu cine sa facem sau nu echipa in viitor. 



Noi nu ne-am nascut negativi si rai. 

Mentalitatile negative ale celor din viata noastra, preluate constient sau inconstient de noi, au fost factori determinanti in alegerile pe care le-am facut sau nu in viata. Aici apare legatura directa cu succesul sau esecul de care am avut parte.

E bine sa tinem minte ce anume, si cine din viata noastra, ne-a facut sa fim limitati, slabi, fricosi si uneori rai sau toxici.

E bine sa ne invatam lectia temeinic, altfel riscam sa repetam povestile cu iz de drama din trecutul nostru. 

Oscilam intre iertare si razbunare. 

Stim ca iertarea ne face bine noua, in primul rand, dar sentimentul de dreptate din noi doreste si el atentie.

Simtim nevoia de razbunare deoarece ne-ar place sa stim ca "s-a facut dreptate". Credem ca asta ne-ar da liniste. Pace. Multumire. Intr-o masura e adevarat. Cel putin pe termen scurt. Dar oare merita?

Eu cred ca cea mai sanatoasa forma de "razbunare" este sa devii fericit/a, sa iti implinesti visurile, sa traiesti la maxim de fericire fiecare moment al vietii tale si sa inveti si sa ajuti si pe altii sa faca la fel. Sa devii persoana de calitate. Sa devii omul cel frumos in interior si exterior. Sa devii intelept, pasionat de viata si de oameni. Sa ai succes. Sa fii sanatos. Sa realizezi lucruri pe care credeai ca nu e posibil sa le realizezi. Sa ajuti pe altii sa creasca si sa isi gaseasca drumul potrivit in viata sa aiba succes in ceea ce fac. Sa experimentezi fericirea si sa o impartasesti in mod continuu.

Sa tinem minte cine si ce ne-a facut. 

Sa privim in urma ca la o lectie importanta de viata care ne-a fost de mare folos. Lectie care ne-a maturizat prin corectiile pe care ni le-am facut singuri. Lectie care ne-a dus in locuri care ne-au calit, nu ne-au distrus. Lectie care ne-a ajutat sa descoperim in noi insine lucruri puternice si frumoase de care avem nevoie chiar acum pentru a avansa in viata.

Cand privim acest lucru dintr-o perspectiva pozitiva devenin fara dar si poate, factori motivanti pentru reusita noastra si a altora. 

Nu asta este de fapt ceea ce cautam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu