miercuri, 10 decembrie 2014

Iubirea in 3 trepte

Pentru a atinge iubirea ai nevoie sa inveti sa pasesti pe 3 trepte.

La inceput, o relatie asa zis de iubire, este doar o afacere proasta, in cele mai multe cazuri. Spui ca vrei sinceritate, dar iti inghiti sinceritatea cand esti atras de altcineva. Spui ca iubesti, dar in realitate esti plin de nevoi si de frustrari. 

Ambii parteneri vor multe de la celalalt dar sunt prea orgoliosi sa ceara si prea egoisti sa ofere neconditionat. De ce as da daca nu primesc ce vreau in schimb?

Abia la al doilea nivel, odata cu intelegerea conceptului de comunicare si negociere, o relatie poate sa devina o afacere buna. 
Vin la prietenii tai la nunta dar vii cu mine la meci. Ies cu tine in club, dar ma scoti la cina saptamana ce vine. 
Vin la ai tai de Craciun dar mergem la munte de Revelion.

La nivelul doi, incep sa se elimine frustrarile maxime si asteptarile fanteziste de la nivelul 1 si relatia poate functiona oferind chiar sansa unei multumiri in cuplu pentru ca ambii parteneri au nevoile satisfacute.

Iar apoi, dupa o munca serioasa, relatia poate evolua in iubire.

In iubire, exista o singura intrebare: "Ce pot sa fac pentru tine ca sa fii fericit?"
Aceasta intrebare este testul iubirii. 

Daca nu poti sa faci asta fara sa astepti absolut nimic in schimb, dar ABSOLUT NIMIC, pe bune, fara frustrari, razbunari si alte rahaturi, atunci nu e iubire. 

Iubirea apare doar cand esti cu inima atat de plina de iubire incat da pe dinafara si din preaplinul tau, oferi si nu mai ai nevoie de nimic.

Iti doresc sa ai inima plina de iubire cat mai mult timp, zilnic.

Pera Novacovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu