joi, 17 aprilie 2014

Un scriitor clujean in mare nevoie

Am primit cateva cuvinte de la vechiul meu prieten, scriitorul Ioan Ciorca, Nelu ii spunem noi. 

Se afla intr-o situatie dificila si pacat ca oameni talentati ca si el au ajuns in situatii atat de grele.

Eu am ajutat cu ce am putut, dar nevoile lui sunt tot mai mari in urma unei boli care il mobilizeaza aproape de tot la pat. Il vizitez, il incurajez, il sprijin, dar are nevoie de mai mult decat atat. 

l-am rugat sa scrie cateva cuvinte si sa ma adresez publicului cu ele iar oamenii de bine care doresc si isi permit sa contribuie.

Haideti sa nu-l abandonam la greu pe acest om minunat care a dat lumii ceva cu totul special. Apropos de asta, recent a dat toata lucrarea lui si celor de la E-Biblia sa o publice pe internet in forma digitala, si nu a cerut nici un ban pentru asta.

Dragă Vasile,

Îţi mulţumesc că, pe lângă altele, sprijinul tău acordat pentru împlinirea unui vis mare mi-a adus multă fericire şi împlinire în viaţă. Faptul că ai sponsorizat şi publicat Noul Testament adaptat în versuri” mi-a permis astăzi să întregesc lucrarea, prin tipărirea şi a Vechiului Testament pregătit în aceeaşi formă.

Aşa cum m-ai ajutat în realizarea acestui demers literar, te rog acum – dacă poţi – să mă ajuţi într-o problemă de sănătate. Îmi este greu să apelez în acest mod deoarece niciodată nu am făcut aşa ceva, dar situaţia este foarte dificilă pentru mine şi familia mea. Ştiu că ai ajutat deseori pe alţii şi mi-am zis să încerc şi eu. Am curaj deoarece am văzut căci eşti deschis pentru nevoile altora.

Ştii bine din vizitele tale la mine acasă că am fost diagnosticat cu coxatroză la şoldul drept.

Am încercat să tratez această afecţiune, dar au apărut alte complicaţii soldate cu o intervenţie chirurgicală destul de dificilă, pentru înlăturarea cheagurilor de sânge apărute în urma fizioterapiei. În cazul afecţiunii mele, singura soluţie recomandată de medici a fost proteza de şold. Este o operaţie complexă şi foarte scumpă (o astfel de proteză costă între 8000 şi 12000 lei).

Din fericire, am găsit un tratament naturist, care – după câte se pare – reface cartilajul distrus al şoldului. Tratamentul se face pe o perioadă de trei luni. Am izbutit să-mi procur medicamentele necesare pentru  o perioadă de o lună de zile. De aproximativ o săptămână fac tratamentul respectiv, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Durerile au dispărut în mare măsură şi aproape că pot umbla fără cârje. Din păcate, şi acest tratament este foarte scump, încât nu reuşesc să-mi asigur medicaţia pe următoarele două luni. De aceea, am apelat la tine, cu rugămintea – dacă se poate – să-mi acorzi un sprijin financiar sau să apelezi la cineva, în valoare de circa 1200 lei/lunar, pentru două luni, care să-mi permit să fac un tratament complet.
Cu drag Ioan Ciorca

Sumele donate se vor vira in aceste doua conturi:
Cont in Euro, Ciorca Ioan: 166EURCRT0049397601 Banca Transilvania Cluj-Napoca - Cod Switf BTRLRO22 BIC BTRL
Contul in Lei, Ciorca Ioan: RO09BTRL06601201493976XX Banca Transilvania Cluj-Napoca 

Ioan Ciorca in presa:


Ioan Ciorca la Stirile ProTV

Opera de Cartea Recordurilor


Lucrare unica in lume

3 comentarii:

  1. Dumnezeu sa ii dea multa sanatate si sa pune oamenilor pe inima sa il ajute.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ca preotii si pastorii noştri umblă în aur şi au vile şi maşini de zeci de mii de euro din banii noştrii şi uite aici oameni talentaţi a lui Dumnezeu care au alergat să facă ceva bun pentru alţii nu după averi abia trăiesc de pe o zi pe alta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen draga, considera ca am facut un sacrificiu pentru o fiinta umana aflata in dificultate si nu publicitate unei companii.

    Este primul si probabil ultimul material de acest gen, asa ca nu cred ca e potrivit sa ai o astfel de atitudine care pare lipsita putin de afectiune si compasiune.

    Bunatatea si rabdarea sunt pe cale de disparitie oare? Cred ca nu. Am incredere in tine ca intelegi si imi cer scuze daca te-a a ofensat asta.

    Promit sa pregatesc articole motivationale si inspirative pe viitor. Cu drag.

    RăspundețiȘtergere