joi, 27 februarie 2014

Invata din esec si mergi mai departe

Dezastru in viata omului nu e ca a esuat, ci ca nu a invatat din asta.

Dupa esecul din prima relatie, afacere, proiecte, samd., trebuie sa stii mult mai bine despre viata, despre calitatile tale, potentialul tau, precum si inteligenta de a recunoaste si a schimba imediat tot ce ti-a daunat tie si altora.

A recunoaste si a schimba ce nu a functionat la tine, nu e o slabiciune. E o tarie. 

Daca vrei sa-mi spui ca mereu tu ai avut dreptate, atunci stiu ca tu inca esti pe drumul gresit. 

Daca imi spui ca stii ce ai gresit, ca ai reusit sa depasesti faza asta si ca lucrezi la tine insuti, atunci nu a fost in zadar, si eu sunt admiratorul tau.

Oamenii slabi transforma esecul lor si al altora in drame. (si toata ziua vorbesc despre asta)

Oamenii puternici transforma esecurile lor si ale altora in lectii exceptionale de viata !

Am incredere ca intelegi ce iti spun. Am incredere ca realizezi importanta unei lectii de viata. Multi oameni dramatizeaza excesiv de mult anumite perioade dificile si de multe ori traiesc fara vreo speranta mai departe. 

Foloseste tot ce ti-a facut rau, pentru consolidarea ta, a intelepciunii tale, a unei noi viziuni de viata.

Ei mor in acel timp. Inauntrul lor incepe sa piara, sa se stinga. Daca esti si tu unul din acela suflu acum peste carbunele aprins inca. Sa se aprinda din nou un mic foc in sufletul tau. 

Aceste cuvinte sa fie ca efectul aschiilor de brad uscate peste acel foc mic. Sa se aprinda mai mult. Apoi pun si lemne de stejar care sa tina.

Nu renunta la fericirea ta, la credinta ta, la visele tale.

Nu vreau sa te las jos. Nu vreau sa te las in urma. Viata ta are valoare.

Vreau sa ma auzi caci am un strigat puternic si totusi mut, catre tine: "RIDICA-TE SI LUPTA. VIATA TA CONTEAZA. TU CONTEZI. HAI! HAI! NU-TI MAI PLANGE DE MILA! LINGE-TI RANILE ALEA ODATA SI HAI SA LUPTAM MAI DEPARTE. ESTI IN ECHIPA CELOR BUNI. LOCUL TAU NU E JOS. LOCUL TAU ESTE ALATURI DE CAMPIONI, DE CEI BIRUITORI. CELUI CE VA BIRUI I SE VA DA RASPLATA."

Invata din esec si mergi mai departe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu