luni, 17 decembrie 2012

Ai dreptul la fericire?

Cât de mult ai gândit și acționat în 2012 știind că ai dreptul la fericire?

În istorica Declarație de Independență a SUA găsim aceste remarcabile cuvinte ale lui Thomas Jefferson:

"Noi susținem ca aceste adevăruri de la sine înțeles că toți oamenii sunt creați egali, ei sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, că printre acestea sunt ​​viata, libertatea, precum și căutarea fericirii."

Poate zici despre tine: "Cine? Eu? Eu nu voi fi fericit niciodată". 

Ai dreptate. Nu vei fi fericit niciodată, dacă tu asta crezi despre tine. Nu te contrazic. Ești așa pentru că ai crezut așa. Ești așa pentru că ai acționat așa. Ești așa pentru că ai fost învățat să crezi în rău și nu în bine pentru viața ta.

Te rog nu căuta motive. Problema principală nu sunt motivele, ci modul în care tu le-ai interpretat și aplicat la viața ta. Despre asta este vorba.

Ai renunțat la căutarea fericirii după câteva dezamăgiri venite fie de la cei apropiați fie că tu te-ai dezamăgit pe tine însuți prin greșelile (complet lipsite de maturitate) pe care le-ai făcut. 
Dreptul la viață, libertate și la  
căutarea fericirii.

Ți-ai pierdut încrederea în tine însuți, în alții și ai început să te îndoiești și de bunătatea Cerului. Nu te simți iubit/ă. Ești singur/ă. Nu vezi interes și nu simți afecțiune din partea celor care ar trebui să te iubească cel mai mult. Partenerul de viață te ignoră, copiii sunt rebeli, părinții neînțelegători. Persoana pe care ai iubit-o a plecat. Asta îți dă multă nesiguranță și te face să te simți fără putere.

Prietenul căruia i-ai împărtășit din durerile, păcatele și problemele tale te-a bârfit. Asta este ca și un cuțit în spatele tău. Nu ai reușit să achiți la timp datoriile, ratele, facturile. Ai vrut să îți cumperi ceva care ți-a plăcut foarte mult dar ai bani. Ești în pericolul unei depresii sau deja o ai de mult timp.

Nu ai reușit să te căsătorești, nu ai reușit să obții jobul mult visat sau ești în pragul falimentului. Te-ai pregătit, ai luptat, te-ai străduit dar nu ai reușit. Rugăciunile nu ți-au fost ascultate iar cei pe care cândva i-ai ajutat, au uitat de tine.

Dorințele tale nobile, frumoase, pentru binele altora nu ți s-au împlinit în timp ce vezi că celor răi și nedrepți le merge bine. Îți ridici ochii spre Cer și spui: "Cum este posibil așa ceva Doamne?" Și nu primești răspuns nici măcar de la El. După atâtea bătălii ai simțit pe propria piele că anul 2012 este întradevăr anul Apocalipsei, dar nu al lumii ci al tău.

Pe bună dreptate mă poți întreba: "Lică, cum să fii fericit când ai un an ca acesta?" 

Știu că nu este ușorTe înțeleg și vreau să știi că sunt alături de tine. Te susțin și îți șoptesc: "Te rog nu renunța la viață, nu renunța la libertatea ta, nu renunța la credința ta, nu renunța la dreptul tău de a căuta fericirea. Încă ești iubit/ă, încă ești important/ă, încă poți înainta, încă sunt resurse pentru tine. Dacă ești jos acum, te poți ridica din nou. Te poți schimba. Poți fii ceea ce dorești să fii. Poți să ai ceea ce dorești să ai. Viața ta are sens, are valoare, găsește-i doar direcția bună și ține bine cârma în mâinile tale."

Spune și tu: "Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele"

În 2013 ai dreptul la căutarea fericirii, ai dreptul să crezi că ea te va însoți.

Poate ai luat prea personal ceea ce ți s-a întâmplat în anumite situații și asta te-a durut cel mai mult. Poate nu ai învățat destul din greșelile tale sau ale celorlalți.


Cunosc o femeie care a lăsat o jignire, o minciună mizerabilă spusă public despre ea îi ruineze întreaga viață spirituală și bucuria interioară. Nici acum după mai bine de 15 ani nu a trecut peste situație. Nu a iertat. A luat prea personal jignirea respectivă și zi de zi asta i-a otrăvit tot ce avea bun în ea. Apoi și-a părăsit soțul și copiii, nu mai lucrează nicăieri de ani de zile, face foame și trăiește în disperare.
Astăzi ea este ca o epavă în ruină, care nu mai așteaptă nimic de la viață. Și-a distrus viața, sănătatea, căsnicia și propria ei familie frumoasă. 

Pentru ce toate astea? Nu a luptat pentru fericirea ei. Fericirea nu înseamnă mereu să obții ceva ci esteștii să renunți la ceva care îți face rău.
Concluzie: Omul nefericit își face rău lui însuși și celorlalți

Chiar dacă ai luat cândva decizii nefericite, stabilește acum ce e bun și ce e bine pentru tine. Să aduci și să păstrezi acele lucruri în viața ta. Ai dreptul la fericire. Ai dreptul la fericire la fel de mult ca și cel mai fericit om de pe pământ. Domnul ne dă viață, bucurie din belșug. Când crezi asta și vei ține cârma pe ruta corectă vei vedea și simți fericirea.  
Despre asta voi scrie într-un nou articol.  
___________________________________________________________________

P.S.- Mulțumesc celor care mi-au scris despre problemele lor și despre blog. Aprecierile și criticile voastre constructive m-au ajutat. Ceea ce lucrez acum înafara blogului și pregătesc, este legat de întreaga mea viziune pentru această lucrare de încurajare și motivație așa cum am menționat la pagina de Viziune din acest blog. Nu uitați să vă rugați pentru mine.

8 comentarii:

  1. Oh. Mi-am dat seama ce proasta am fost ca nu am iertat pe tatal meu si pe fostul prieten si ca fericirea mea eu singura mi-am distrus-o.Foarte util articoll.

    RăspundețiȘtergere
  2. E superb articolul,exact la ce ma gandeam zilele astea m-ai cu seama ieri am gasit.
    Dreptul la fericire
    frt frt incurajator!
    - dupa cum spunea cineva: Asta-i viata care merita traita!
    sa muncesti si sa faci de toate chiar daca uneori e obositor si greu
    Increderea in Dumnezeu, rugaciunea si actiunea sunt esentiale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place afirmatia asta: Ai dreptul la fericire la fel de mult ca și cel mai fericit om de pe pământ!Cata incurajare intr-o singura propozitie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte inspirational articolul, va multumim domnule Nemes! Mi-a placut fraza:" Fericirea nu înseamnă întotdeauna să obții ceva ci uneori este să știi să renunți la ceva care îți face rău".
    Personal, am renuntat la un amic foarte negativist, care imi consuma toata energia pozitiva! Viata merita traita, trebuie sa invatam sa luptam cu noi insine, sa ne autodepasim si autoeducam. Sa nu renuntam sa luptam pentru visurile noastre, pentru persoanele pe care le iubim, pentru copiii nostrii care au nevoie de parinti puternici si iubitori linga ei! Nu avem dreptul sa capitulam in fata problemelor, a neajunsurilor, a unei zile neinsorite!!! Citind ce postati dvs.continuam si noi sa ne umplem de bucuria de-a continua chiar daca uneori pare imposibil drumul de parcurs...continuam sa cautam FERICIREA si sa o traim mai intens! Sa fi-ti iubit...si sunteti iubit de noi, cititorii blog-ului acesta! Iar cine nu a invatat sa iubeasca, inca mai are timp! Dumnezeu le mai da o sansa si de acest Craciun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu o poti ajuta cumva pe aceasta femeia de care ai zis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comenturi. Sunt de acord si eu. Aseara mi-au venit cateva ganduri inspirate cu privire la fericire. Sper sa le dezvolt in cel mai frumos mod posibil pentru mine.

      - Cu privire la femeia de care am scris in articol, DA, o pot ajuta, sigur ca pot, dar din pacate nu este interesata in consiliere si vindecare. :(

      - Din pacate, când oamenii iau decizii atat de rele pentru ei insisi incat numai o interventie divină, medicală, o intamplare fericită sau nefericită, un șoc, etc îi mai poate ajuta.

      Ștergere
  6. Mi-am împărtășit lacrimile secrete ori de câte ori îmi amintesc că auzit-o pe fiica mea în vârstă de 7 ani să mă întrebe dacă tatăl ei se va întoarce acasă pentru o lună ce se termină cu cina de masă rotundă de familie la casa lui Grand-mum. În exact doi ani, soțul meu Anderson ne-a abandonat pentru o altă femeie. Dar i-am promis fiicei mele in timpul sarbatorii de Ziua Recunostintei ca i-i voi da un cadou de neuitat in aceasta vacanta de Craciun. Niciodată nu știu cât de posibil va fi asta, pentru că soțul meu îmi aruncă ochii și mi-a spus că sa terminat între noi. el nu mai recepționează apeluri telefonice și nu primește mesaje text. Îmi iubesc soțul atât de mult și de dragul fiicei mele era gata să facă orice pentru a-și aduce soțul înapoi acasă. Nu vreau să-mi dezamăgesc fiica. I-am spus unui prieten de-al meu, ea ma introdus la Dr.Oduduwa care i-a ajutat, de asemenea, sa restaureze iubirea si increderea in casatorie cu farmecul vrajitor de magie. Nu cred niciodată despre magie, deși am citit câteva comentarii online despre magie spell-caster și vrăji pentru a câștiga dragostea pierdută, am dat o încercare din cauza soluției mele de nevoie. Am trimis un mesaj de poștă electronică la adresa de e-mail Oduduwa, așa cum mi-a dat prietenul meu. Crede-mă că mi-a fost surprinsă după două zile de vărsare a dragostei de dragoste Oduduwa în numele meu la Templul său, soțul meu sa întors bătând pe ușa mea. Acesta a fost un moment de neuitat în viața mea și fiica mea a ieșit astfel să sară să-l primească acasă. Ceva despre care n-am crezut niciodată că va fi posibil a devenit o realitate. Dr. Oduduwa vrăjitoria dragostei este reală Puternic cu rezultat instant nu există nici un efect secundar.
    Dr. Oduduwa este un tată bun cu înțelegere reciprocă bună în comunicare pentru a rezolva vraja farmecului. TRIMITEȚI mesajul Whatssap la +234810 9 844548
    oduduwaspellcaster@protonmail.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere