duminică, 23 martie 2014

E greu sau e o frumoasa provocare?

Am zis recent: "Te ridici imediat ce constientizezi ca poti schimba lucrurile din viata ta, in opozitie totala cu momentul de atunci cand ai ales sa umbli pe calea resentimentelor, dezamagirilor, izolarii si a fricii."

Cineva mi-a raspuns: "Ar fi bine sa fie atat de usor." 

I-am raspuns:
"Ai ales sa crezi ca e greu? Sau crezi ca acel greu e si ceva rau neaparat? 
Greu nu inseamna imposibil. Greu nu inseamna rau, greu nu inseamna nesansa. Nu. Greu inseamna provocare. Provocare la viata, la actiune, la mai mult".

Greul acesta e acceptabil si e o "cruce usor de dus" in comparatie cu o viata traita in frustrare si depresie, care e dezastru, in opinia mea. 

Ce e motivant aici e ca numai asa e pusa in miscare capacitatea fiecaruia de a face ceva de valoare pentru viata lui...Doar asa se trezeste frumosul din tine, se trezeste puterea din tine, se trezeste viata din tine, infloresti, rodesti, te transformi...Asta e FRUMOS SI PROVOCATOR, nicidecum greu.

Greul nu e greu cand intelegi ce faci, cand iubesti ce faci, cand doresti sa iti schimbi viata. Nu e foarte greu sa schimbi lucruri care te schimba tocmai prin credinta ta ca poti face ceva bun in viata ta.

Daca in realitate nu vrei sa ti-o schimbi si ai vrea sa o faci doar fiind presat de imprejurari -deoarece vezi ca nu mai merge nimic, nu-ti convine nimic, te-ai saturat de multe- asta da, asta e greu.

Lipsa motivatiei e lipsa de entuziasm si asta aduce o monotonie greu de suportat pentru genul de persoana activa, dinamica.

Pe cand daca constientizezi ca O NOUA VIATA ESTE NOUL TAU MOD DE A SCAPA DE TRECUT SI DE NEFERICIRE, atunci alergi de bunavoie singur/a... 

Intelegi ca e provocarea venita in viata ta tocmai pentru a scoate tot ce e mai bun din tine, pentru a te face mai bun. Doar asta asteptai mereu, nu?

Si tu vrei asta...3...2...1....START !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu